Hoe werken de dashcams van Traksi?

Hoe de dashcams van Traksi werken willen wij graag in dit artikel toelichten. Tevens leggen wij uit hoe de beelden eventueel kunt opvragen.

Als er voor uw taxi een verzekering is afgesloten bij worden in het voertuig 2 dashcams ingebouwd, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Deze camera’s nemen, in haarscherp 1080P Full HD videobeeld, continu de weg voor en achter uw taxi op. De camera’s bieden 150 graden zicht waardoor zij een groot gebied voor en achter het voertuig kunnen filmen. Daarbij zijn de devices altijd online door een sterke 4G verbinding.

Door de koppeling van de camera’s met de dongel in uw taxi worden diverse harde remacties, hoge bochtsnelheid of zelfs een ‘crashevent’ gemeten. Vervolgens worden deze beelden naar de cloud opgestuurd.. Een ‘crashevent’ betekent dat er een bepaalde g-krachten gemeten zijn in uw taxi. Deze g-krachten kunnen duiden op een eventuele aanrijding of ongeval. Dan is het altijd handig dat de beelden later weer bekeken kunnen worden! In dat geval zijn de beelden op te vragen in het portal van Traksi.

 

Waar vindt u de beelden van uw taxi terug?

Om de beelden van de dashcam op te vragen, logt u in het online portaal van Traksi.
– Open vervolgens live.cartracker.nl en klik links op het voertuig.
– Selecteer het voertuig dat u nodig hebt en klik op ‘voertuig details’.
– Scroll in het middelste scherm naar beneden totdat u ‘dashcams’ ziet staan,
– klik hierna op de knop ‘bekijk’.

Het dashcam scherm opent nu naast het voertuig. U kunt vervolgens op meerdere manieren het beeld opvragen namelijk:
• Op basis van datum en tijd
• Op basis van gebeurtenissen (snelheid, crash, panic button, etc.)

 

Gebeurt er onderweg iets wat u later terug wilt zien?

Panic button dashcams Traksi taxiverzekeringenIn uw taxi wordt standaard ‘panic button’ voor noodsituaties, geïnstalleerd. Zodra u deze knop indrukt versturen de camera’s automatisch één minuut aan beeldmateriaal naar het portaal van Traksi. Namelijk 30 seconden voor en 30 seconden nadat u op de knop heeft gedrukt. Ook deze beelden zijn door u terug te zien in de online portal van Traksi en kunnen ze gebruikt worden bij het afhandelen van eventuele schade claims.

 

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het afsluiten van een Traksi taxiverzekering of verdere vragen over het werken van de dashcams van Traksi? Neem dan contact op met onze adviseurs of lees hier meer over de taxiverzekeringen van Traksi.