Goede taxiverzekering

Bel 026 30 30 427

Soorten dekking voor een taxi.

Er zijn drie soorten dekking waarmee u uw taxi kunt verzekeren. Welke dekking kiest u voor uw taxi?

Het is belangrijk goed na te denken over welke verzekering u kiest voor uw taxi. Krijgt u schade waar u niet voor verzekerd bent, dan kan dat een hoge kostenpost voor u betekenen. De WA verzekering is de goedkoopste dekkingsvariant. Naast deze, wettelijk verplichte, verzekering zijn er nog twee dekkingen voor een taxiverzekering. Dit zijn de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

Welke schades er bij de verschillende vormen van dekking worden vergoed leest u op deze pagina.

De WA verzekering

Een WA autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is verplicht voor iedereen die een taxi op zijn/haar naam heeft staan. Een WA taxiverzekering dekt de schade die u met uw taxi veroorzaakt bij anderen en waarvoor u aansprakelijk bent. De WA taxiverzekering dekt zowel letselschade als zaakschade aan anderen in geval van een aanrijding. De WA verzekering dekt schade aan uw eigen taxi niet. Veroorzaakt u een ongeval met uw taxi, dan wordt alléén de schade van de tegenpartij vergoed. De kosten van de eigen schade moet u dus zelf betalen. Een aantal maatschappijen hanteren op deze dekking een vaste bestuurdersclausule. Dit houdt in dat wanneer iemand anders in uw taxi rijdt, dan de diegene die op de polis vermeld staat, er een extra eigen risico geldt in geval van schade.

De WA Beperkt Casco verzekering

De WA beperkt casco verzekering staat ook wel bekend als de WA+ verzekering. Dit omdat het een uitbreiding is op de verplichte WA verzekering. Deze verzekering vergoedt naast schade die u met uw taxi aan anderen veroorzaakt, ook schade die niet door u zelf is veroorzaakt, maar door overmacht. Denk hierbij aan schade door inbraak, diefstal, brand, storm, hagel en aanrijdingen met overstekend wild. Ook ruitschade wordt met deze dekking, gedeeltelijk, vergoed. Met andere woorden: schades waar u zelf niets aan kunt en waar u geen schuld aan heeft. De premie, dekking en voorwaarden verschillen vaak per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden extra services aan, zoals een vervangende auto bij diefstal. Andere verzekeraars bieden een hogere vergoeding aan of een lager eigen risico. Wij adviseren u graag welke verzekering het beste bij uw taxi past.

WA Casco verzekering

De WA volledig casco verzekering , oftewel de, all risk taxiverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Het vergoedt naast schade aan anderen ook schade aan uw eigen taxi, zelfs als u deze zelf heeft veroorzaakt. Een ander groot voordeel van deze autoverzekering doet zich voor als uw taxi total loss verklaard wordt. Bij een nieuwe taxi krijgt u dan mogelijk de aanschafwaarde vergoedt of een hogere dagwaarde. Heeft u een lening afgesloten voor een nieuwe taxi dan voorkomt deze dekking mogelijk ook dat u, in het geval een total loss, met een restschuld op uw lening achterblijft.

Direct handelen = direct kosten besparen

Wilt u direct de beste verzekering voor uw taxi afsluiten én daarmee vele euro’s besparen?

Vraag dan vandaag nog een offerte aan.