Onderhoudstips voor een geschorste taxi

Door de voortdurende Corona pandemie en de daaraan gekoppelde maatregelen worden opnieuw veel taxi’s weer tijdelijk geschorst. Dit heeft tot gevolg dat veel taxi’s weer voor langere tijd stilstaan. De meeste auto’s kunnen best een tijd stil staan. Toch zijn er een aantal punten waar u aandacht aan kunt geven gedurende de stilstand van uw taxi.

Aandachtspunten gedurende de stilstand.

Zorg dat uw taxi schoon en opgeruimd is als u deze voor langere tijd parkeert. Door bijvoorbeeld achtergebleven etensresten kan uw auto muf en beschimmeld gaan ruiken en kost het meer moeite om uw taxi weer schoon en fris te krijgen.

Afhankelijk van de conditie van de accu en de hoeveelheid elektronica aan boord is de accu daarnaast een kwetsbaar onderdeel van uw taxi. Door de accu tijdens de stilstand aan te sluiten op een druppellader of los te koppelen voorkomt u dat deze leegloopt.Taxi verzekering

De stilstand heeft ook invloed op de remmen. Hoe langer de auto ongebruikt blijft, hoe groter de kans dat de remmen enigszins vast komen te zitten. Zeker als een auto langer dan een maand niet gebruikt wordt. In de meeste gevallen springen de remmen weer los op het moment dat u wegrijdt en lost het probleem zich vanzelf op. Bedenk wel dat de remmen mogelijk niet hun optimale vertraging hebben als u weer gaat rijden. Ook kunnen deze in het begin een piepend of schurend geluid maken door roestvorming op de remschijven.

De banden mogen tot slot evenmin vergeten worden. Door de stilstand lopen de banden van uw taxi langzaam leeg. Breng daarom de banden weer op de juiste spanning als u weer met uw taxi aan het werk gaat.

Mocht uw taxi gedurende de schorsing APK gekeurd moeten worden dan mag u op de keuringsdag er mee naar de garage rijden. Tevens kunt u via ons regelen dat uw taxi tijdelijk weer verzekerd wordt zodat u ermee kunt rijden op de openbare weg.

Met deze tips hopen we dat u weer probleemloos met uw taxi aan het werk kan en wensen wij u veel veilige kilometers toe.