Meest gestelde vragen over taxiverzekeringen

Bij GP  Taxiverzekeringen krijgen we vaak vragen van chauffeurs over hun taxiverzekering. We hebben de meestgestelde vragen over taxiverzekeringen hierbij voor u op een rij gezet.

  • Moet een passagier een mondkapje dragen in een taxi?

    De plicht dat elke passagier in uw taxi verplicht een mondkapje te dragen komt te vervallen per 23 maart 2022. Het blijft echter wel het advies om ze te blijven gebruiken Voor meer informatie kunt u terecht op deze website van de overheid.

  • Moet een klant vooraf reserveren voor een taxi?

Het is verstandig dat klanten van tevoren een taxirit reserveren, als dat mogelijk is. Als chauffeur moet u de passagier(s) vragen om zelf hun bagage in de kofferruimte te plaatsen.

  • Mijn taxi krijgt tijdelijk gele kentekenplaten. Moet de auto dan als taxi verzekerd blijven?

    Nee, als uw taxi gele kentekenplaten krijgt, is het niet langer meer een taxi en kunt u hier een gewone autoverzekering voor afsluiten. Dat kan ook via deze website. Speciaal voor klanten heeft GPTaxiverzekeringen BV nu een voordelige autoverzekering met een voordelig collectief tarief.

  • Bij welke maatschappijen kan ik een taxi verzekeren?

    Wij werken meerdere maatschappijen voor het verzekeren van uw taxi.

  • Kan ik ook zelf kiezen waar ik een taxi wil verzekeren?

    Nee helaas niet. Alle maatschappijen hanteren voorwaarden waaraan een taxi of klant moet voldoen. Aan de hand van het ingevulde offerteformulier gaan onze specialisten voor u uitzoeken waar uw taxi zo goed en zo voordelig mogelijk verzekerd kan worden.

  • Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor taxibedrijven verplicht?

    Nee, deze verzekering is niet verplicht. Maar wordt u, of uw werknemer(s), aansprakelijk gesteld voor een schade aan bezittingen van uw klanten omdat u of uw personeel deze hebben veroorzaakt. In dat geval vergoedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering deze schade.

    Raken bijvoorbeeld dure koffers van uw klanten, door uw schuld, beschadigd bij het in- of uitladen vergoedt uw taxiverzekering deze schade niet. Bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is deze schade wel gedekt. Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht onderdeel van het TX-keurmerk voor taxibedrijven.

    Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kost per taxi ongeveer € 120,00 per jaar (inclusief assurantiebelasting). Meer informatie over deze verzekering leest u in deze folder.

  • Kan ik ook privé schadevrije jaren gebruiken voor een taxiverzekering?

    Ja er is een maatschappij waar u privé opgebouwde schadevrije jaren mag gebruiken voor extra no-claimkorting op uw taxiverzekering.

  • Kan een verklaring van een leasemaatschappij ook gebruikt worden voor mijn no-claimkorting?

    Nee, deze verklaring wordt niet geaccepteerd. Wel kunt u uw leasemaatschappij vragen of zij uw opgebouwde jaren in Roy-data kunnen laten zetten.

  • Wat kost een taxiverzekering?

    Door de hoge schadelast zijn de premies voor een taxiverzekering de laatste jaren fors toegenomen. Wat een verzekering voor uw taxi gaat kosten, rekenen wij graag voor u uit. U kunt hiervoor het offerteformulier gebruiken.

  • Uit welke dekkingen kan ik kiezen?

    Uw taxi kan WA, WA beperkt casco of WA volledig casco verzekerd worden.

  • Wat zijn de verschillen tussen de aangeboden dekkingen?

    Welke schades er bij de diverse dekkingen vergoed worden kunt u hier lezen.

  • Kan ik mijn taxi-meter ook verzekeren?

    Ja hiervoor hebben wij een speciale verzekering. Meer informatie en een aanvraagformulier voor deze verzekering kunt u hier vinden.

  • Mag ik ook een andere bestuurder op mijn taxi laten rijden?

    Dit kan maar dan moet dit wel op de polis van uw taxi vermeld staan. Rijdt er iemand in uw taxi die niet op de polis staat dan kan dit gevolgen hebben voor de schade-uitkering of voor uw eigen risico. Met dit formulier kunt u een nieuwe bestuurder toevoegen aan uw contract.

  • Is een extra schadeverzekering voor inzittenden raadzaam?

    Taxi-verzekerd.nl adviseert om altijd een schadeverzekering voor inzittenden, ook wel bekend als SVI, af te sluiten bij uw taxiverzekering. Hebben u of uw passagiers schade opgelopen door een ongeval, waar u aansprakelijk voor bent? In dat geval vergoedt uw taxiverzekering wel de schade van uw passagiers, maar niet uw eigen schade.
    Kunt u bijvoorbeeld door een letselschade tijdelijk niet werken, dan heeft u dus geen inkomen. Met een SVI krijgt u wel een vergoeding voor de eigen schade. Ook in het geval de WA-verzekering van een aansprakelijke tegenpartij de schade van u of uw passagiers niet vergoedt, kunt u deze alsnog verhalen op uw eigen SVI.

  • Mijn taxi is beschadigd door een ander voertuig, maar de veroorzaker is niet bekend, wat nu?

    Heeft uw taxi schade opgelopen door een ander voertuig, maar u heeft geen gegevens van de veroorzaker. Wanneer u deze schade bij ons meldt, gaan wij voor u uitzoeken of de schade in dat geval geclaimd kan worden bij het waarborgfonds.

    Aan de hand van de test op www.schadezonderdader.nl kunt u eenvoudig controleren of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding van de schade vanuit dit fonds.

  • Is een taxiverzekering ook tussentijds op te zeggen?

    In geval van verkoop en total loss kan uw verzekering tussentijds opgezegd worden. Ook bij tijdelijke schorsing of de ombouw van uw auto van taxi naar privé kan uw verzekering gestopt worden. In al deze gevallen wil de maatschappij hier wel een bewijs van hebben. Wilt u de verzekering om een andere reden stoppen dan kan dat na de eerste premievervaldatum van uw contract. In dat geval geldt een opzegtermijn van 30 dagen.

Direct handelen = direct kosten besparen

Wilt u direct de beste verzekering voor uw taxi afsluiten én daarmee vele euro’s besparen?

Vraag dan vandaag nog een offerte aan.